Kafé bryter samarbete med kaffeleverantör – för att chefen är sverigedemokrat

Inte sojalatte. Foto: Julius Schorzman
  • Måndag 20 aug 2018 2018-08-20
E-post 3117

ÅSEDA Ett kafé i Växjö har brutit samarbetet med sin lokala kaffeleverantör. Anledningen är att chefen för kafferosteriet är aktiv sverigedemokrat.
– Det slutar bara på ett sätt och det är ju krig, säger chefen om den ökade polariseringen.

Simon Bring driver det lilla företaget Smålands Kafferosteri i Åseda, några mil nordöst om Växjö. För ungefär ett år sedan fick man kontakt med Kafé de luxe på en matmässa i Växjö. Sedan dess har Simon Brings lilla rosteri levererat sitt så kallade Smålandskaffe till kaféet, som ska vara känt för att samarbeta med lokala producenter.

Men nu har Kafé de luxe brutit samarbetet med Smålands Kafferosteri. Anledningen är att Simon Bring kandiderar för Sverigedemokraterna till kommun- och landstingsfullmäktige. I torsdags ringde kaféets inköpare och meddelade nyheten.

– Han sa att ”vi har ett varumärke att tänka på, våra gäster tycker att vissa saker är väldigt viktiga, så därför kan vi inte fortsätta samarbetet”, säger Simon Bring.

Vill inte kommentera

Rosterichefen har lagt ut ett inlägg på Facebook om saken och säger där att det är lokal samverkan som är viktigast för honom, ”mycket viktigare än politiska färger”. Han är inte ute efter att ge kaféet negativ publicitet, men tycker att frågan är viktig att ta upp. Han är oroad över att samhället blir alltmer splittrat.

– Jag vill gärna att folk talar om sådant här, för förr eller senare kommer vi ju till de här splittringarna om man ska gå den där vägen. Det slutar bara på ett sätt och det är ju krig, och det vill vi ju inte ha, säger Simon Bring.

Även om han själv är engagerad i Sverigedemokraterna så intygar han att hans företag är helt neutralt när det gäller politik. Ändå tyckte alltså Kafé de luxe att man var tvungen att bryta samarbetet. När Nyheter Idag kontaktar kaféet får vi veta att man inte vill kommentera saken i nuläget, och att man kommer att göra ett eget uttalande så småningom.

Läs Simon Brings Facebookinlägg här:

Läs även: ”Någon ska alltid vara först”: Moderat öppnar för att styra med Sverigedemokraterna

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag