KD Malmö: Socialdemokraterna har inte ens förstått sin egen roll i Malmös problem

Bilden är ett montage Foto: News Øresund - Johan Wessman CC BY 3.0/Privat
  • Torsdag 5 Dec 2019 2019-12-05
E-post 816

Samtidigt som problemen hopar sig i Malmö med arbetslöshet, grov kriminalitet och usel ekonomi fortsätter det socialdemokratiska styret att elda på och förvärra problemen. Att man nu väljer att betala ut ekonomiskt bistånd till illegala migranter är bara det senaste i raden av många felbeslut, skriver Sammy Sjöblad, Kristdemokraterna Malmö.

Det nya vänsterliberala styret i Malmö har presenterat ”Budget 2020 för ett öppet och tryggare Malmö”.

Malmö och Öresund-regionen ses som en av de mest attraktiva regioner vad gäller jobb och utveckling av arbetsmarknaden. Vi kan ställa oss frågan, varför ser siffrorna då ut såhär?

• Arbetslösheten i Malmö ligger på runt 14 procent, vilket är dubbelt så högt som rikssnittet

• Var tionde familj i kommunen är bidragsberoende

• Bomber och skjutningar tillhör vardagen i Malmö

• 25 procent av Malmös budgetintäkter härstammar från utjämningssystemet

• Malmö kommun hamnar på plats 172 i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner

Vi kunde den 27 november läsa i tidningen om hur Malmös politiska styre tar ett aktivt beslut om fortsatt ekonomiskt bistånd till illegala migranter. Detta trots att det finns prejudicerande domar som tydliggör att kommuner inte ska betala ut bistånd till så kallade papperslösa.

Detta godhetshyckleri skapar incitament för människor att fortsätta gömma sig för rättsväsendet med stöd av Malmö kommun. Detta är ett helt absurt beslut och konkret betyder det att det socialdemokratiska styret investerar i att hjälpa människor att hålla sig gömda, människor som inte har rätten att vara här. De arbetar aktivt emot våra egna myndigheter, som i sin tur arbetar med att utvisa människor som vistas i landet illegalt.

Varför väljer Socialdemokraterna att satsa på illegala invandrare istället för våra skolor, sjuka eller i investeringar för att få människor i arbete?

Socialdemokraterna använder ofta värdeord som ”sammanhållning”, ”samhället är starkare” och häftiga punchlines som till exempel att vi ska ”knäcka brottsligheten”.

Vi kunde se hur Socialdemokraterna i Malmö ”knäcker gängen” den 25 november 2018 i SVT Nyheter. Malmö kommun betalade miljonbelopp för att gängkriminella skulle få en lyxlägenhet, i detta fall en femrummare på 180 kvadratmeter, bara ett stenkast ifrån centralstationen.

Skolan har en avgörande roll för att bryta utanförskap och brottslighet, där är i princip samtliga partier överens. Vad gör då Socialdemokraterna i Malmö?

”Malmö stad skär ner gymnasieskolans budget med 1% och förskolan samt grundskolans budget med 0,5 procent”

Sveriges grova brottslighet med skjutningar och bomber sticker ut kraftigt i europeiska mått. Statsministerns analys om varför det ser ut såhär är ”arbetslöshet, klassklyftor och fattigdom ”.

Socialdemokraterna borde fundera över begreppet ”orsak och verkan” för att förstå sin egen roll i detta fiasko.

Kristdemokraterna är det parti som står upp för en stark välfärd där skolan, sjukvård och trygghet är prioriterat.

Jag kan ge er en garanti. Kristdemokraterna kommer inte satsa på illegala invandrare, ett Nej är ett Nej. Har du inte laglig rätt att vara i Sverige så ska du lämna och vi kommer vara så behjälpliga som möjligt för att dessa beslut ska kunna verkställas.

Vi kommer aldrig hyra lyxvåningar till människor som har valt att bli yrkeskriminella och förpesta livet för övriga medborgare. Vi kommer inte satsa på att göra bilden av Malmö bättre med hjälp av punchlines, kommunikatörer och värdeord.

Istället kommer vi kristdemokrater satsa på att faktiskt göra staden tryggare.

Om debattören

Sammy Sjöblad
Kristdemokraterna Malmö

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag