Kille tafsade på tonårstjej – misshandlades som hämnd

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 18 jan 2022 2022-01-18
E-post 685

GÖTEBORG En ung kille tafsade på en tonårstjej på en fest. Då bestämde sig tjejens kompisar för att hämnas. De lurade killen till en gångtunnel där han misshandlades grovt, rapporterar Göteborgs-Posten.

Den unge killen hade utsatt en 14-årig tjej för ett sexuellt ofredande på en fest. Några veckor senare hörde tjejens kompis av sig och ville träffa honom i en gångtunnel i stadsdelen Tuve i Göteborg.

När den intet ont anande killen dök upp på mötesplatsen blev han konfronterad av 14-åringens vänner, som blockerade båda utgångarna ur tunneln. Därpå följde en misshandel där killen bland annat blev sparkad och slagen. Han blev också hotad med kniv och tillsagd att inte berätta om det för någon.

– Jag gjorde också fel, men det de gjorde tycker jag var lite överdrivet, säger killen i förhör.

– Jag var jättearg på honom för det han utsatt min vän för, säger kompisen i förhör.

Kompisen har nu dömts för grov misshandel och grovt olaga hot till ungdomsvård. En annan tjej som deltog i den grova misshandeln döms till 90 timmars ungdomstjänst. Flera andra som deltog var 14 år vid tillfället och därmed inte straffmyndiga.

Även killen som tafsade på 14-åringen har dömts till ungdomsvård.

Läs även: Pappa tvingade pedofil att gräva sin egen grav – slipper mordåtal

Läs även: Brud fick ansiktet nedtryckt i bröllopstårta – vill skilja sig

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag