Pappa tvingade pedofil att gräva sin egen grav – slipper mordåtal

Genrebild. Bild: Tim Foster/Unsplash
  • Söndag 16 jan 2022 2022-01-16
E-post 5859

RYSSLAND Pappan upptäckte en film där hans bästa vän förgrep sig sexuellt på hans 6-åriga dotter. Då tvingade han vännen att gräva sin egen grav, i vilken pedofilens kropp senare hittades. Nu slipper pappan åtal för mord, rapporterar Metro UK.

Vyacheslav Matrosov, 34, misstänktes för att ha tvingat sin vän Oleg Sviridov att gräva sin egen grav och sedan knivhuggit honom till döds förra året.

Läs även: Storbritanniens värsta pedofil mördad i fängelse

Motivet till dådet var att Matrosov upptäckt en film på Svirodovs telefon som tycktes visa hur denne förgrep sig på Matrosovs dotter sexuellt.

Matrosov utreddes först för mord, men nu har åklagaren valt att istället åtala Matrosov för att ha tvingat sin vän att ta sitt liv, vilket ger max sex års fängelse, men ofta leder till villkorlig dom.

Sviridov misstänks ha förgripit sig på ytterligare två barn i byn Pribrezhnoye, där stödet för Matrosov har varit stort. En insamling för hans juridiska kostnader har genomförts, och 2 500 personer har skrivit på en namninsamling för att han ska friges.

Enligt källor nära utredningen ska teknisk bevisning ha visat att Matrosov inte knivhögg Sviridov, som hittades nedgrävd i en skog. Matrosov har hela tiden förnekat mord, och slipper nu bära elektronisk fotboja fram till rättegången.

Läs även: SD-kvinnor: Dags att kastrera pedofilerna

Läs även: CUF vill legalisera sex med barn: ”Det slutar med pedofili”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag