Knivattack mot polis i Bryssel – gärningsman skrek: ”Allahu Akbar”

Foto: Skärmdump BBC
  • Onsdag 21 Nov 2018 2018-11-21
E-post 165

BRYSSEL En man oskadliggjordes av polis efter att ha attackerat en polisman med kniv. Myndigheterna undersöker händelsen och letar efter potentiella kopplingar till extrema grupperingar.

En polis i centrala Bryssel knivhöggs under tisdagen den 20 november. Mannen som knivhögg polisen sköts och polisen är på sjukhus med icke-livshotande skador, det uppger Daily Mail.

Attacken skedde under morgonen på tisdagen och den belgiska inrikesministern Jan Jambon kallade incidenten för en ”feg handling mot våra poliser”.

KNIVMANNEN är allvarligt skadad och motivet bakom attacken är ännu inte klargjort.

Mannen ska ha skrikit ”Allahu akbar” under dådet, uppger Daily Telegraph.

Justitieminister Koen Geens har uppgett att man undersöker alla möjliga motiv inklusive potentiella kopplingar till extrema grupper men att ingen sådan koppling har hittats ännu.

Det var senast i maj 2018 som ett allvarligt terrordåd skedde i Bryssel. Den 29 maj 2018 sköts två poliser och en förbipasserande ihjäl när en gärningsman gick till attack och skjutvapen.

LÄS ÄVEN: Tre döda i terrorattack i Belgien – gärningsmannen skrek ”Allahu akbar”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag