Knivman attackerade fransk polis – sköts

Fransk polis. Foto: Wikimedia Commons
  • Måndag 8 nov 2021 2021-11-08
E-post

CANNES På måndagsmorgonen knivhöggs en polisman i sydfranska Cannes, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Enligt franska medier ska gärningsmannen ha sagt att han gjorde det ”i profetens namn”.

Reuters hänvisar till lokala medier som citerar poliskällor. Enligt en sådan källa öppnade gärningsmannen dörren till en polisbil som stod parkerad framför en polisstation, och högg föraren med en kniv.

Han försökte sedan attackera en annan polisman i bilen, men sköts av en tredje polisman. Gärningsmannen fick livshotande skador.

Enligt en poliskälla ska gärningsmannen ha sagt att han utförde dådet ”i profetens namn”, det vill säga islams profet Muhammed.

Franska medier rapporterar att förövaren är en algerisk medborgare som har fått uppehållstillstånd i Italien, och hade lov att vara i Frankrike.

Inrikesminister Gérald Darmanin uppger att polismannen som attackerades bar en skottsäker väst vilket skyddade honom från att bli skadad. Ministern besökte Cannes under måndagen och sade att det var för tidigt att uttala sig om gärningsmannens motiv.

En lokal åklagare har inlett en utredning och det är oklart om det finns några misstankar om terrormotiv.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag