Knivman flydde efter attack på kvinna – greps av polis

Foto: Pixabay
  • Söndag 8 Nov 2020 2020-11-08
E-post 64

UPPLANDS VÄSBY En man gick på söndagsmorgonen till attack med kniv mot en kvinna i Upplands Väsby norr om Stockholm. Han flydde fältet när en förbipasserande upptäckte vad som försiggick. Polisen grep mannen några timmar senare.

Det var en ordentlig polisjakt i Upplands Väsby på söndagsförmiddagen. Flera patruller och en polishekopter letade efter den misstänkte knivmannen.

Vid åttatiden fick polisen in ett larm från en förbipasserande att en kvinna attackerats med kniv av en man på en adress i Upplands Väsby. Knivmannen sprang iväg när han upptäcktes.

Några timmar senare greps han av polis och en förundersökning om försök till mord är inledd.

– (Den misstänkte) har nu gripits en bit från den aktuella brottsplatsen. Mannen och kvinnan är bekanta med varandra sedan tidigare, säger Helena Boström Thomas vid Stockholmspolisen till Expressen.

Det är oklart om kvinnan blivit skadad. Enligt Expressen blev kvinnan skuren. Polisen uppger däremot att mannen försökt att skära kvinnan. Nyheter Idag har inte kunnat bekräfta Expressens uppgifter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag