Knivman jagade kunder inne i Nordstan i Göteborg – offer svårt skadat

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 1 okt 2018 2018-10-01
E-post 750

GÖTEBORG Under måndagskvällen så gick en man bärsärk med kniv i centrala Göteborg i och kring köpcentret Nordstan. En man har skadats allvarligt, något som Expressen var först med att berätta om. En misstänkt gärningsman i 45-årsåldern är gripen.

Klockan 19.37 fick polis larm om att en man viftat med kniv Torggatan alldeles utanför köpcentret Nordstan i centrala Göteborg. Enligt vittnen ska en gärningsman ha knivat ner en annan man. Därefter gick mannen enligt vittnesuppgifterna in i en butik i Nordstan och jagade flera personer med sin kniv.

När polis kom till platsen gav man sig in i Nordstan för att leta reda på den misstänkte.

En knapp timme efter att polisen larmats hade en polispatrull identifiera den misstänkte och gripa honom. Han är nu misstänkt för försök till mord och olaga hot.

Polis och ambulans kallas till Torggatan vid Nordstan. Vittnen har där sett en man som viftat med en kniv och med kniven skadat en annan man. Den misstänkte gick sedan från platsen och in i en butik i Nordstan. Inne i butiken jagade han flera personer med kniven. Här skadades dock ingen person.

Den skadade mannen är omhändertagen av ambulans och körd till sjukhus. Okänt skadeläge för denne. Skadorna bedöms dock som allvarliga. Den misstänkte mannen kunde gripas av polis i Nordstan. Han är nu misstänkt för försök till mord och olaga hot i flera fall.

Vad som ligger bakom knivmannens attacker är oklart. Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i Region Väst, säger att det vid den här typen av brott alltid tas prover för droger eller alkohol.

Innan knivattacken ska enligt uppgift till Nyheter Idag den misstänkte ha varit inblandad i någon form av konflikt utanför Nordstan. Det är däremot osäkert om brottsoffret, den knivskurne, också var inblandad.

Brottsoffret har förts till sjukhus för vård.

Läs även: Här fångas brutala misshandeln i Halmstad på film – sparkar medvetslös man i huvudet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag