Kommunens julgran nedsågad i Mora

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 5 dec 2020 2020-12-05
E-post 923

MORA Fyra personer misstänks ha sågat ned en stor julgran som tillhör Mora kommun under natten till lördagen. På morgonen upptäcktes det även att ytterligare en gran sågats ned under natten.

Polisens presstalesperson Lars Hedelin berättar att det var vid tvåtiden som polisen larmades om att en 15 meter hög julgran sågats ned med motorsåg i Mora. Gärningspersonerna beskrevs som ett gäng ungdomar och det fanns vittnen till händelsen.

Fyra personer i 20-årsåldern är nu misstänkta för skadegörelse och en av dem också för vårdslöshet i trafiken. En motorsåg har tagits i beslag.

De fyra misstänkta är inte frihetsberövade men en av dem har fått sitt körkort omhändertaget. Lars Hedelin vill inte gå ut med någon information om varför misstankarna har fallit på just dessa personer.

På morgonen fick polisen även kännedom om att en annan, mindre gran som troligen också tillhör kommunen har sågats ned under natten. Granen stod i en rondell och om det är samma personer inblandade i det fallet är inte klarlagt.

Läs även: Misstänkte badhusrunkaren tagen på bar gärning i Uppsala: ”Vill du ha stryk?”

Läs även: Adolf Hitlers besked efter valsegern i Namibia: ”Jag strävar inte efter världsherravälde”

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag