Kriminella hade möte med Malmöpolisen – bjöds på pizza

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Onsdag 13 Nov 2019 2019-11-13
E-post 3208

MALMÖ Kvällsposten rapporterar att polis, åklagare och anhöriga till offer träffade nio kriminella på tisdagen. Mötet avslutades med att de kriminella bjöds på pizza.

Mötet ägde rum på Stadion i Malmö vid 17-tiden, och av de tolv som var kallade kom nio. Det handlar om personer som ingår i kriminella nätverk i Malmö och som tros kunna begå våldsbrott eller själva bli mördade. Samtliga är inskrivna hos frivården och riskerar straff om de inte dyker upp.

Enligt Kvällsposten har två liknande informationsmöten, så kallade ”call-in”, hållits tidigare inom ramen för projektet ”Sluta skjut”. Syftet är att ge de kriminella en varning om vad som kan hända om de inte byter bana och lämnar det kriminella livet. Man hoppas också att de sprider informationen vidare till andra kriminella.

Chefsåklagare Ola Sjöstrand var en av de som deltog på mötet.

– Jag berättar kort vad som händer när en åklagare leder en förundersökning, att vi gör husrannsakningar och att det vi hittar i till exempel en lägenhet kan leda till att andra blir misstänkta och åtalade. Det kan vara syskon eller föräldrar. Jag beskriver också hur vi genom ett så kallat utvidgat förverkande kan beslagta smycken, pengar, klockor och andra ägodelar, säger han till Kvällsposten.

Efter mötet åt de kriminella pizza tillsammans med polischefer och åklagare.

Gör skillnad

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen? Över en halv miljon läser Nyheter Idag varje månad. Men bara några tusen prenumererar.

Du kan göra skillnad. Ge någon du gillar, eller dig själv, en prenumeration. Då kan vi fortsätta granska, intervjua och göra reportage som sticker ut.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden. Då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag