Kristersson sågas efter ursäkten: ”Ska vi inte göra Ankara till huvudstad direkt?”

Bild: Nyheter Idag / Faksimil Twitter
  • Söndag 22 jan 2023 2023-01-22
E-post 501

På lördagen bad Ulf Kristersson om ursäkt till alla muslimer som blivit kränkta av Rasmus Paludans koranbränning utanför den turkiska ambassaden. Nu sågas statsministern av flera tyckare som menar att han springer Turkiets ärenden. ”Ska vi inte göra Ankara till huvudstad direkt?” frågar sig Örebropartiets Markus Allard.

”Yttrandefrihet är en grundläggande del av demokratin. Men det som är lagligt är inte nödvändigtvis lämpligt. Att bränna böcker som är heliga för många är en djupt respektlös handling. Jag vill uttrycka min sympati för alla muslimer som är kränkta av det som har hänt i Stockholm idag”, skrev statsministern efter den dansk-svenske politikerns manifestation på lördagen.

Läs även: Kristersson fördömer Paludan: ”Djupt respektlös handling”

På Twitter är det många som sågar statsministerns utspel. Däribland Markus Allard, partiledare för Örebropartiet och tidigare medarbetare på Nyheter Idag.

Även den tidigare centerpartisten Ola Spännar, som beskriver sig som en ”grön liberal antirasist”, kritiserar regeringen och tycker att de måste lugna sig för att inte riskera hela Natoprocessen.

Kristersson får också kritik från vänsterhåll efter tweeten, där många menar att det är hyckleri att han fördömer Paludan nu men inte under den dansk-svenske politikerns koranbrännarturné i våras.

Läs även: Därför borde även du protestera mot Erdoğan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag