Kroppsbyggare spårade ur på Uppsalagym: ”Eldade sin egen kroppsbehåring”

Foto:Pixabay
  • Lördag 31 aug 2019 2019-08-31
E-post 256

UPPSALA En något annorlunda incident inträffade på ett gym i Uppsala på lördagsmorgonen. En man i 25-årsåldern spårade av okänd anledning ur och sprang runt med en tändare i lokalen och eldade upp sin egen kroppsbehåring. – När polis kom till plats hade han slutat med just det, konstaterar Daniel Wikdahl, presstalesperson Polisen Region Mitt. Mannen blev omhändertagen enligt lagen om berusade personer, LOB.

Polispatrull anlände till gymmet, som ligger i stadsdelen Boländerna i Uppsala, på lördagsmorgonen efter att gymbesökare larmat om en man i 25-årsåldern som tycktes ha fått spel.

”Han far runt i lokalen, för ett väldigt oväsen och eldar sin egen kroppsbehåring.
Polisen använder pepparspray för att kontrollera mannen som blir misstänkt för våld mot tjänsteman”, skriver polisen på sin hemsida.

– Han for runt i lokalen och gjorde andra gäster oroliga.

Har man fått reda på vad det var som gjorde att han spårade ur?

– Nej, det är väl lite oklart, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson Region Mitt.

Mannen omhändertogs enligt lagen om berusade personer, LOB. Det som på polisspråk kallas för att ”lobbas”. Han fördes till sjukhus för undersökning. Efter provtagning misstänks han nu för narkotikabrott, dopningbrott och våld mot tjänsteman.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag