Kvinna attackerades av ett 20-tal gärningsmän i Stockholm – polisen avvaktar kamerabilder

Fridhemsplans tunnelbanestation. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 20 apr 2018 2018-04-20
E-post 935

STOCKHOLM På torsdagen vid 10-tiden larmades polisen om att en kvinna blivit överfallen och misshandlad av ett 20-tal gärningsmän på Fridhemsplans tunnelbanestation. Polisen väntar just nu på att få in övervakningsbilder på händelsen.

– Kvinnan var på väg till grön linje då hon attackerades av ett flertal personer. Det handlar om personer hon inte känner till och vi har bara vaga signalement. Men i tunnelbanan har vi ofta bra kameratäckning och det finns många vittnen, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Vårt Kungsholmen.

Kvinnan fick åka till sjukhus för kontroll av sina skador. Nyheter Idag har på fredagseftermiddagen talat med förundersökningsledare Sara Stening Bygdeman som säger att man nu väntar på bilder från övervakningskamerorna för att kunna gå vidare med utredningen.

– Det är på ett sådant ställe där det finns övervakningsfilm, så jag tänker invänta den filmen och sedan när den kommer, då går vi vidare i ärendet. Men vi väntar in den först så jag vet vad vi har för någonting, säger hon.

Men har ni inte haft förhör med kvinnan?

– Nej, det gick inte att höra henne på platsen och hon behöver höras med tolk.

– Vi kan också ge henne mer information om vi väl sitter med materialet, säger Sara Stening Bygdeman.

Enligt henne brukar det ta några dagar innan hon får tag på övervakningsfilmen.

Då antar jag att ni inte har någon misstänkt eller gripen heller.

– Nej, ingenting.

Läs även: ”Attackerade äldre kvinna”: Men ingen polisanmälan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag