Kvinna kokade nedblodade trosor i hotellets vattenkokare

Bild: Faksimil Twitter
  • Lördag 10 aug 2019 2019-08-10
E-post 361

En brittisk kvinna som tagit in på hotell fick mens och upptäckte att hon glömt att packa ned trosor. Så hon kokade sin nedblodade trosor i hotellets vattenkokare – tipsade om metoden på ett socialt medium. ”Snabbt och hygieniskt” tyckte kvinnan.

Författaren Gill Sims höll inte med om det när hon delade en skärmdump av kvinnans inlägg på Twitter, med kommentaren att hon borde tvättat av dem i vasken som en ”normal person”. Sims skrev också att hon aldrig mer kommer koka te på ett hotell.

Många höll med Sims, och flera påpekade att man brukar packa med underkläder när man tar in på hotell.

Gizmodo, som tidigare uppmärksammar den omdiskuterade metoden, har pratat med Dr Heather Hendrickson, som undervisar i molekylärbiologi vid Massey University i Auckland, Nya Zeeland.

– Det är väldigt väldigt väldigt väldigt äckligt, säger Hendrickson.

Läs även: Experten tipsar: Så klär du dig som en luffare

Hendrickson förklarar att även om många bakterier dör när de kokas, kan andra behöva 120 grader och högt tryck för att dödas, som exempelvis Clostidium botulinum som orsakar botulism.

Även om risken är väldigt liten att någons smutsiga underkläder innehåller den här typen av mikrober vill Hendrickson starkt avråda från metoden.

– Respektera andra människor och gör inte såhär! säger Hendricks.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag