Kvinna med rullator nedslagen under rånförsök

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 29 jan 2020 2020-01-29
E-post

VISBY En kvinna i 60-årsåldern med rullator utsattes för ett brutalt rånförsök på Artillerigatan i Visby vid 17-tiden på tisdagskvällen, rapporterar Hela Gotland. 

Kvinnan ska ha blivit nedslagen av 3-4 personer som var mörkklädda med huvor uppfällda över huvudet enligt polis.

– Vi kommer prioritera det här ärendet och verkligen kraftsamla inom polisen. I nuläget vet vi dock inte vem gärningspersonerna är, säger Malin Lindell, förundersökningsledare vid polisen på Gotland, till Hela Gotland.

Läs även: Man i permobil rånad och misshandlad på tåg

Under onsdagen hörs den målsägande kvinnan närmare av polis, och man ska även öka sin närvaro i området där kvinnan överfölls, som var vid fotbollsplanerna på Artillerigatan i Visby.

Polisen utreder även om det finns ett samband med ett tidigare rånförsök den 18 januari.

– I dag kan vi inte utesluta att det finns ett samband. Vi får se om det kan vara samma gärningspersoner, säger Malin Lindell.

Polisen har upprättat en särskild tipstelefon för det senaste rånet som nås på 0703-742428.

Läs även: Rullstolsburen kvinna misshandlad och rånad på sjukhus

Läs även: 92-årig kvinna misshandlad och rånad – dottern talar ut

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag