Rullstolsburen kvinna misshandlad och rånad på sjukhus

Sundsvalls sjukhus. Bild: Leojth/Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
  • Söndag 29 dec 2019 2019-12-29
E-post

SUNDSVALL En rullstolsburen kvinna misshandlades och rånades inne i en korridor på Sundsvalls sjukhus dagen före julafton. Den säkerhetsansvarige säger att sjukhusets öppna entré gör att korridorerna blivit ”en värmestuga för ett klientel som egentligen inte har där att göra”.

En rullstolsburen kvinna har misshandlats och rånats på Sundsvalls sjukhus, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Rånet inträffade dagen före julafton. Kvinnan hade tagit ut pengar i en bankomat i en sjukhuskorridor och var på väg tillbaka till sin avdelning när hon attackerades med ett slag i huvudet bakifrån, enligt Patrik Sundlöf vid polisen i Sundsvall.

När kvinnan försökte värja sig lyfte rånaren henne ur rullstolen och stal hennes plånbok med pengarna hon just tagit ut. Rånaren avvek sedan från platsen.

Läs även: En gripen efter storbråk mellan ”grupperingar” på sjukhus

Mats Jonsson, säkerhetsansvarig vid Region Västernorrland, säger till Sundsvalls Tidning att han aldrig varit med om liknande brottslighet.

– Jag har jobbat med det här på regionen i 17 år och aldrig varit med om att någon blivit rånad inne på sjukhuset på det här sättet tidigare, säger Jonsson.

Entrén till Sundsvalls sjukhus är öppen för allmänheten, och enligt Jonsson har sjukhusets korridorer därför blivit  ”lite som en värmestuga för ett klientel som egentligen inte har där att göra”.

– Vi kunde förstås göra som man gör på vissa håll i USA och låsa alla dörrar och entrén, men vi hoppas att vi inte får den utvecklingen, säger Jonsson.

Läs även: Äldre man i permobil misshandlad och rånad

Läs även: Kvinna knivrånad och sparkad i ansiktet av två män: ”Bröt på svenska”

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag