92-årig kvinna misshandlad och rånad – dottern talar ut

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 18 jan 2020 2020-01-18
E-post

MALMÖ En 92-årig kvinna blev brutalt misshandlad och rånad i sitt hem i Limhamn efter jul. Nu talar kvinnans dotter ut om det brutala överfallet på hennes mor i en insändare till Sydsvenskan och i en intervju med TV 4. 

Chris Marschall, dotter till en 92-årig kvinna som blev rånad och grovt misshandlad i sitt hem i Limhamn i Malmö skriver i en upmärmskammad insändare till Sydsvenskan om brottet hennes mor utsattes för.

Chris skriver att mamman ligger ”på akuten med en blödning i hjärnan, frakturer i ansikte och på en halskota.” Hon konstaterar att åldringsrån är ”en ny kreativ nisch för den kriminella sfären. Genialt att ge sig på försvarslösa, ibland dementa, ensamboende kvinnor mellan 80 och 100” eftersom de har större tillit till medmänniskor än de generationer som växt upp i det nya Sverige.

Läs även: Äldre man i permobil misshandlad och rånad

”Jag kan inte låta bli att fundera över hur dessa unga förövare har blivit så förhärdade, nästan avhumaniserade, när de utan att tveka svårt misshandlar en 92-årig kvinna i hennes eget hem” skriver Chris och konstaterar sedan att kriminella i Malmö passerat alla gränser med tanke på bland annat mordet på en mamma som hade sitt spädbarn i famnen.

I en intervju med TV 4 berättar Chris mer om överfallet på sin mor.

– Hon var så vanställd, hon var svartlila i hela ansiktet och ner mot halsen. Hon var neddrogad av smärtstillande och ångestdämpande, så jag fick inte riktigt kontakt med henne, säger Chris till TV 4.

Chris utvecklar även sitt resonemang om äldre människors tillit till kanalen.

– Jag tycker att man har gått över ännu en gräns nu på något sätt när man tar sig in i gamla människors hem – människor som är försvarslösa, godtrogna. De är fostrade i en annan tidsålder än vi, man tror människor gott, man har tillit. Och det blev en dödsfälla, säger Chris till TV4.

Läs även: Familjeföretaget: Att lura och stjäla från äldre

Gärningsmannen fick inte med sig något efter det brutala rånet på Chris mor. Samma kväll blev en annan kvinna i 90-års-åldern rånad i sitt hem i Malmö, enligt Sydsvenskan. I det fallet tvingade gärningsmännen till sig kvinnans bankomatkort och tog senare ut pengar från kortet.

Enligt Kvällsposten har ingen gripits för överfallet på Chris Marschalls mor.

Läs även: Äldre kvinna bunden och ”brutalt” rånad i sitt hem

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag