Kvinna misstänks ha mördats – polis dök upp efter 2 timmar

Foto: Flickr
  • Fredag 23 aug 2019 2019-08-23
E-post 183

STOCKHOLM En kvinna i 50-årsåldern misstänks ha mördats på Södermalm i onsdags. Efter att grannarna slagit larm kom polisen fram efter minst 2 timmar – och nu anmäler polisen sig själva för tjänstefel.

Dagens Nyheter rapporterar om fallet där grannar larmade polisen om ett bråk i en lägenhet på Ringvägen på Södermalm. Grannarna hörde höga skrik och en kniv ska ha kastas ut ur ett fönster och landat på innergården.

Klockan 12.57 kom larmet till polisen men det dröjde till 15.30-tiden innan någon patrull var på plats. Då hade redan ambulanspersonal varit där och konstaterat att kvinnan var död.

Nu har Stockholmspolisen anmält sig själva för händelsen, men vill inte berätta vad som misstänks ha gått fel.

– Vi har fått in en anmälan om det, ja. Den är rubricerad som tjänstefel, säger Anders Öström vid avdelningen för särskilda utredningar, utan att vilja säga något mer om saken.

När polisen väl kom fram till lägenheten kunde de gripa en man i 50-årsåldern som på torsdagsmorgonen anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen och den avlidna kvinnan ska ha känt varandra.

Stöd Nyheter Idag

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet. Bli PLUS-medlem och stöd vårt arbete!

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera på Nyheter Idag, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag