Kvinna och man begärs häktade för mord på 78-årig man

Misstänkta Foto: Facebook faksimil
  • Torsdag 21 jan 2021 2021-01-21
E-post 75

KARLSKRONA En 78-årig man hittades död i söndags. Nu begärs en man och en kvinna häktade för mord vid Blekinge tingsrätt.

78-åringen hittades i sitt hem i Rödeby i Karlskrona kommun på söndagen. En man och en kvinna greps samma kväll misstänkta för att ha mördat mannen.

– Misstankarna mot de båda anhållna personerna grundas på uppgifter som framkommit i förhör samt genom spår och beslag, säger kammaråklagare Hedvig Lundblad vid åklagarkammaren i Karlskrona, i ett pressmeddelande.

Dödsorsaken är inte fastställd men mannen har utsatts för yttre våld uppger åklagaren.

Både kvinnan och mannen har en omfattande kriminell bakgrund.

Kvinnan förekommer under 27 avsnitt i belastningsregistret. Det handlar om diverse stölder, snatterier, häleribrott, bedrägerier, rattfyllor, narkotikabrott, något fall av bilstöld och ett fall av falsk tillvitelse. Mannen har en liknande kriminell historik, kryddat med några misshandelsdomar och en dom för medhjälp till rån.

Både mannen och kvinnan förnekar brott.

– Hon förnekar brott. Hon är helt oförstående till att hon är misstänkt för en sådan sak, har kvinnans advokat Per Swahn tidigare sagt till SVT.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag