Kvinnor attackerades med yxa i Sandviken – en allvarligt skadad

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 18 sep 2019 2019-09-18
E-post 1192

SANDVIKEN En kvinna har skadats allvarligt efter att en okänd gärningsperson natten mot tisdag attackerade två kvinnor i en lägenhet med ett tillhygge som beskrivs som en yxa. Två personer har anhållits som misstänkta för grov misshandel.

Två kvinnor i tjugoårsåldern attackerades med yxa i en lägenhet i Sandviken natten mot tisdagen, rapporterar Gefle Dagblad.

En av kvinnorna blev allvarligt skadad och har förts med ambulans till sjukhus. Hennes tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt. Polisen rubricerar brottet som grov misshandel.

– Hon är så pass tagen av det som hänt att hon inte går att höra i anslutning till händelsen och har inte heller gått att höra senare under dagen på grund av sina skador, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT.

Läs även: Misstänkt för attackerna mot kvinnor i Eskilstuna anhållen

På onsdagen rapporterar SVT Gävleborg att två personer anhållits som misstänkta för attacken.

– Jag kan bekräfta att två personer är gripna och anhållna, säger åklagare Krister Frykman till SVT Gävleborg.

Den skadade kvinnan ligger kvar på sjukhus med allvarliga skador och har fortfarande inte kunnat höras av polis. Den andra kvinnan är hörd och polisen söker ytterligare vittnen.

– Förmodligen finns det någon som sett händelsen, säger Frykman till SVT.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag