Misstänkt för attackerna mot kvinnor i Eskilstuna anhållen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 18 sep 2019 2019-09-18
E-post 254

ESKILSTUNA En man i 20-årsåldern anhölls på tisdagen misstänkt för att ligga bakom en rad attacker på kvinnor i Eskilstuna. Polisen fick tag på honom efter att ha gått ut med signalement – samma signalement som SVT Nyheter vägrade publicera.

Det var i fredags som polisen larmade om att flera kvinnor blivit misshandlade utomhus i Eskilstuna under veckan. Gärningsmannen har helt oprovocerat gått till attack och slagit eller spottat kvinnorna i ansiktet. Då signalementet och tillvägagångssättet är likartat i samtliga fall tror polisen att det rör sig om samme man.

Polisen har uppgett att mannen är 25–30 år, 175–180 cm lång, har normal kroppsbyggnad och är mycket mörkhyad. Man har även gått ut med uppgifter om mannens klädsel och den cykel han ibland färdas på. SVT Nyheter har dock valt att utelämna signalementet i sin rapportering, något Nyheter Idag skrivit om tidigare.

Läs mer: SVT utelämnar signalement på mörkhyad kvinnomisshandlare

På tisdagseftermiddagen hämtades en man in till förhör misstänkt för attackerna. Enligt polisen kom man honom på spåren efter tips från en person som kände igen honom utifrån signalementet – alltså samma uppgifter som SVT Nyheter har valt att utelämna.

Mannen, som är i 20-årsåldern, delgavs misstanke om misshandel och ofredande i 15 fall. Senare på tisdagskvällen beslutade åklagare att anhålla honom som skäligen misstänkt för misshandel.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag