Lämna de utländska flaggorna hemma när du tar studenten i Sverige

Bild: Holger.Ellgaard/CC BY-SA 3.0/Pressbilder Ungsvenskarna
  • Lördag 11 jun 2022 2022-06-11
E-post 5517

”Vill man slå ett slag för den svenska gemenskapen och visa stolthet för Sverige och vad vårt land har gett oss är det ett bra första steg att lämna den somaliska flaggan hemma och vifta med den svenska flaggan när man firar studenten” skriver Emil Eneblad och Destiny Ameen från Ungsvenskarna.

Det finns många anledningar att älska Sverige. Vårt land är vackert och vi unga har ärvt det av våra förfäder som i mer än tusen år kämpat för att göra det till en bättre plats för framtida generationer.

Trots att vårt land kantas med många problem efter decennier av Socialdemokraternas och Alliansens vanstyre finns det ändå många anledningar att älska och vara stolta över det som tidigare generationer gett oss.

I början av juni är det många ungdomar som tar studenten – champagnefrukostar och utspring avlöser varandra. Studentfirandet är en gammal svensk tradition som för många präglas av en känsla av stolthet för vad man har avklarat och för att man tar sitt första kliv ut i vuxenlivet.

Det finns också med ett inslag av tacksamhet för de tolv år av gratis utbildning som Sverige och det svenska folket betalat för den nyblivne studenten. Hade det inte varit för alla de miljontals döda och levande svenskar som gjort vårt land till var det är hade det inte funnits någon gymnasieexamen att fira för de allra flesta.

Det är därför inget annat än vanligt hyfs att uttrycka tacksamhet gentemot det land och de svenskar som gett ungdomar i Sverige goda förutsättningar för ett bra liv efter gymnasietiden. Svenska flaggan har länge varit en självklar del av studentfiranden, det är trots allt det landet som gett oss allt vi har och det är värt att fira.

De senaste åren har det däremot blivit allt vanligare att se flaggor från mindre lyckade länder som Somalia, Syrien och Irak på studentfiranden runt om i landet. Tutandes glider bilar runt i stan ur vilka glada studenter stolt visar upp flaggor från sina hemländer. Man kan onekligen fråga sig hur länder som Somalia på något sätt kan ha med ett svenskt studentfirande att göra.

Hur kan det komma sig att man efter tolv års utbildning betald av svenska skattebetalare väljer att hylla landet som ens familj lämnat istället för landet som välkomnat en och givit en allt? Känner man en starkare tillhörighet till sitt forna hemland än Sverige torde det inte vara långsökt att uppmanas återvända.

Detta är såklart inget annat än ett ytterligare tecken på den segregation och de parallellsamhällen som fått växa fram i Sverige. Känslan av tillhörighet till den svenska nationen brister. Decennier av massinvandring och misslyckad integrationspolitik har bidragit till att man i stora delar av Sverige saknar känslan av tillhörighet och tacksamhet till Sverige. Vilket synliggörs när studenter väljer andra flaggor över den svenska.

Sverige behöver lägga om integrationspolitiken i grunden, hårdare krav måste ställas på de som kommer hit. Antingen ska personer med utländsk bakgrund bli en del av den svenska samhällsgemenskapen eller så bör de lämna Sverige för det land de faktiskt känner tillhörighet till.

Det handlar såklart inte ytterst om att bestämma vilka flaggor som får visas var, flaggorna utgör endast ett synliggörande av den tilltagande segregationen.

Vill man slå ett slag för den svenska gemenskapen och visa stolthet för Sverige och vad vårt land har gett oss är det ett bra första steg att lämna den somaliska flaggan hemma och vifta med den svenska flaggan när man firar studenten.

Om debattörerna
Emil Eneblad, Vice nationell talesperson, Ungsvenskarna
Destiny Ameen, förbundssekreterare, Ungsvenskarna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag