Larm: Bussförare misshandlad av ungdomsgäng

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 10 dec 2020 2020-12-10
E-post 684

JÄRFÄLLA På torsdagseftermiddagen uppstod ett bråk mellan en bussförare och ett gäng ungdomar vid en busshållplats i Jakobsberg i Järfälla. Polisen uppger att en av ungdomarna slog bussföraren i ansiktet.

På sin hemsida skriver polisen att gänget på tre till fyra ungdomar försökte dra upp dörrarna till bussen. När bussföraren sade åt dem att sluta gick de fram till honom och slog honom bland annat i ansiktet.

– Det blev ett verbalt bråk när han sade till dem och sedan eskalerade det har jag förstått, men jag har inte detaljerna alls, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson.

Ungdomarna gick sedan därifrån och flera polispatruller har letat efter dem. Bussföraren uppges ha blivit chockad men inte fysiskt skadad.

Klockan 15.40 skriver polisen att ingen har blivit frihetsberövad i det initiala utredningsarbetet. Ärendet rubriceras som rån.

”Det visade sig att ungdomarna i samband med bråket stulit en ryggsäck tillhörande målsäganden. Den har dock påträffats i närheten med innehåll”, skriver polisen.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag