Libertarianen Ron Paul avstängd från Facebook

Ron Paul. Foto: Faksimil ronpaulchannel.com
  • Tisdag 12 jan 2021 2021-01-12
E-post 478

USA Libertarianen Ron Paul har blivit avstängd från Facebook. Den forne republikanske kongressledamotens senaste inlägg länkade till en artikel där han kritiserade den senaste tidens deplattformeringar från sociala medier.

Libertarianen och den tidigare republikanske kongressledamoten Ron Paul har stängts av från Facebook, rapporterar New York Post.

På Twitter skriver Paul att han aldrig tidigare fått en varning från Facebook förrän på måndagen då han plötsligt meddelades att han blivit temporärt avstängd efter att vid upprepade tillfällen ha brutit mot deras ”community standards”.

I sitt senaste inlägg på Facebook länkade Ron Paul till en artikel på sin egen hemsida där han kritiserade den senaste veckans ”sociala medier-utrensningar” och Twitters deplattformering av president Trump.

Ron Paul kandiderade för den republikanska presidentnomineringen både 2008 och 2012. Han har profilerat sig som motståndare till USA:s inblandning i krig och som en försvarare av individuella rättigheter.

Han har vid upprepade tillfällen riktat stark kritik mot Donald Trump under dennes presidentskap.

Läs även: DEBATT: Svenska politiker ger sitt tysta medgivande när Big Tech stryper debatten

Läs även: DEBATT: Hur kan vänstern och pseudoliberaler jubla över politisk diskriminering?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag