LIVSTID för mördaren Billy Fagerström – slog ihjäl Tova med hammare

Billy Fagerström mördade Tova Moberg
Foto: Facebook / Polisen
  • Torsdag 15 feb 2018 2018-02-15
E-post 897

Natten till den 14 maj 2017 mördade Billy Fagerström, 23, brutalt sin exflickvän Tova Moberg genom upprepade slag med en hammare och strypning. Kroppen hittades senare nedsänkt, fastsurrad med silvertejp till en skottkärra i en sjö bredvid Billy Fagerströms hem. Nu döms Billy Fagerström till livstids fängelse.

19-åriga Tova Moberg, som gick sista året på gymnasiet, mördades av Billy Fagerström utanför Hudiksvall mellan Forsa och Iggesund natten till den 14 maj förra året. Hon och Billy Fagerström hade under en längre tid haft en destruktiv relation där han misshandlat henne och kontrollerat hennes liv.

Hudiksvalls tingsrätt har sedan tidigare fattat beslut i ansvarsfrågan – Billy Fagerström är skyldig till mord. Det har dröjt ut på tiden med att döma ut straff tills den rättspsykiatriska undersökningen var färdig. Den visar att Billy Fagerström inte led av någon allvarlig psykisk störning när han mördade Tova Moberg och därmed kan dömas till fängelse.

Åklagare Christer Sammens har yrkat på livstids fängelse för mord och grov kvinnofridskränkning.

Billy Fagerström har hela tiden nekat till att ha mördat Tova Moberg.

Under rättegången i Hudiksvalls tingsrätt kom Tova Mobergs hemliga dagbok upp. Där skrev hon om relationen med Billy Fagerström. Dagen innan nyårsafton 2016, den 30 december skrev hon:

Jag tror han försöker få mig att lita på honom så jag vågar träffa honom själv, sen döda mig. Men ja, vi får väl hoppas bara.”

De sista inläggen i dagboken blir allt våldsammare:

Jag fixar inte detta, det blir bara värre och värre. Nästa gång dödar han mig. Ser helt jävla trasig ut. Min överläpp sprack så det vart blod på kudden.”

I början av 2017 tog relationen slut. Tova Mobergs föräldrar polisanmälde Billy Fagerström för misshandel.

Tova Moberg ska enligt sina vänner ha börjat må bättre och såg fram emot studenten.

Men ett par veckor innan mördades hon brutalt av Billy Fagerström.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag