M-riksdagsman låg med fel damer – pressades på pengar till nya tuttar

Bild från förundersökningen samt pressbild från Riksdagen.
  • Fredag 24 mar 2023 2023-03-24
E-post 0

STOCKHOLM Efter en pubkväll i mellandagarna lät en riksdagman två unga damer följa med honom hem till sin övernattningslägenhet för en stunds erotiska eskapader, men efterspelet blev mindre roligt när den ena kvinnan började pressa honom på pengar. Hon hotade med att skicka en känslig bild till medier och att hänga ut honom som sexköpare. Rättegång i målet pågår.

En kväll i mellandagarna var en moderat riksdagsman ute på sin stammispub i Stockholms innerstad, inte långt ifrån hans övernattningslägenhet som han har då han är hemmahörande i en annan del av Sverige. Han träffade där en 27-årig kvinna som han var ytligt bekant med sedan tidigare då hon arbetat åt en vän till honom och flera gånger följt med denne till puben. Den här kvällen skulle dock bli annorlunda.

På väg hem träffade han kvinnan och en väninna till henne – det kändes som att de väntade på honom. Han uppger i förhör att han börjat falla för kvinnan och det slutade med att båda kvinnorna följde med honom hem där han bjöd på vin.

– Sen blev det som det blev och vi hade sex och det var inget bra val eftersom det naturligtvis var hennes mål, säger riksdagsmannen i förhör.

Vad riksdagsmannen inte var medveten om var att den 27-åriga kvinnan passade på att ta en bild när han hade sex med hennes väninna.

Efteråt betalade riksdagsmannen henne 5000 kronor, men anledningen därtill är omtvistad. Riksdagsmannen uppger att hon bad honom om pengar till hyran och han gick med på det för att vara snäll, medan kvinnan uppger att det var bestämt på förhand att han skulle betala för sex.

– Vi hade kommit överens om pengarna. Jag tog bilden för att vara säker på att jag skulle få mina pengar. Några dagar efter nyår så skrev jag att jag och min väninna inte fått rätt pengar och kände oss utnyttjade, säger kvinnan i förhör.

Kvinnan började då pressa riksdagsmannen på mer pengar. Hon ville ha nya bröst och fick honom att gå med på att betala 50 000 kronor och att följa med henne till kliniken. För att få sin vilja igenom hotade hon med att polisanmäla honom för sexköp och att skicka bilden till någon journalist. Hon var väl medveten om att han satt i riksdagen och att han hade mycket att förlora om saken kom ut.

Utpressningen fortsatte i midre skala fram till mitten av februari då riksdagsmannen gick till Säpo och anmälde saken. Då hade han pressats att betala 65 000 kronor.

Kvinnan är tidigare dömd för bland annat grov misshandel då hon huggit en expojkvän med kniv. Väninnan i sin tur är bland annat dömd för våld mot tjänsteman men huvudsakligen mindre förseelser.

Rättegången i målet avslutas nästa vecka.

Läs även: Fondförvaltare hölls fången av utpressare i hemmet i flera dygn

Läs även: Kvinna rånades på dejten – av sin vän

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag