Malmöpolisen varnar: Var uppmärksamma på bomber

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 18 sep 2019 2019-09-18
E-post 382

MALMÖ Med anledning av de många sprängningar som inträffat under året, inte sällan i Malmö, uppmanar nu Malmöpolisen folk att vara vaksamma när de rör sig utomhus under kvällar och nätter. Man kan nämligen råka stöta på en bomb.

Natten till lördagen skedde en sprängning i centrala Lund där en förbipasserande kvinna fick allvarliga skador i ansiktet. P4 Malmöhus rapporterar nu att Malmöpolisen uppmanar till försiktighet när man rör sig ute under sena nätter, även om risken att drabbas är liten.

– Vi vill uppmärksamma folk på att vara lite mer försiktiga. Ser man något konstigt, en väska eller ett paket eller… En bomb kan se ut hur som helst. Det är inte som på tv att den är inlindad med fyra lager tejp och en krutstubin, säger Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö.

Ser man något som verkar suspekt ska man ta kontakt med polisen.

– Det är framför allt kvälls- och nattetid som de här dåden sker. Det sker inte på dagtid för gärningsmännen är ju lite ljusskygga och vill inte bli sedda, säger Holmgren.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag