Malmöterrorist kopplas till bestialiskt IS-mord

IS-terorristen Osama Krayem. Foto: Polisen/Twitter
  • Lördag 7 jul 2018 2018-07-07
E-post 556

MALMÖ Tidigare Malmöbon Osama Krayem, 25, misstänks vara inblandad i ett brutalt IS-mord där en jordansk pilot brändes levande till döds, skriver belgiska tidningen La Libre. Krayem utreds även för delaktighet i Parisattacken hösten 2015 och för terrorattentaten i Bryssel året därpå.

Osama Krayem lämnade Malmö som 22-åring och sitter sedan mars 2016 i belgiskt häkte. Han är misstänkt för inblandning i flera terrorbrott: Dels attacken under en konsert i Paris, den 13 november 2015, dels terrorattackerna i Belgien, den 22 mars 2016. På flera bilder poserar han jämte IS-flaggor, skriver Expressen.

Nya uppgifter från belgiska myndigheter gör gällande att Osama Krayem ska ha varit inblandad i ett ökänt IS-mord på en jordansk pilot, Muath al-Kasasbeh, som brändes levande i en bur. Avrättningen skedde 2015 och filmades av terrororganisationen.

Vistades på samma plats som bödlarna

Enligt den nya informationen ska Osama Krayem ha vistats på samma plats som Islamiska Statens (IS) bödlar när den jordanske piloten brändes levande. La Libre avslöjar också att den tidigare Malmöbon ska ha varit en viktig soldat i IS.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag