Man efterlyst – ska ha våldtagit en kvinna på tunnelbanan: ”Han står och trycker bakom en reklamskylt”

Har du sett mannen? Foto: Efterlyst / Polisen
  • Torsdag 6 sep 2018 2018-09-06
E-post 646

STOCKHOLM Polisen tar nu hjälp av programmet Efterlyst och lämnar ut bilder på en man som misstänks för våldtäkt. En kvinna som somnade på tunnelbanan säger sig ha vaknat upp med huvudet på den främmande mannens lår.

Den 12 maj i år uppger en kvinna att hon blev våldtagen på tunnelbanans röda linje i södergående riktning. Polisen släpper nu bilder på en mörkhyad man som är misstänkt för våldtäkten. Innan våldtäkten syns han i kontakt med kvinnan på övervakningsbilder från tunnelbanan.

– Han står och trycker bakom en reklamskylt. När hon går ner i tunnelbanan kommer han direkt efter, säger Hans Strindlund, kommissarie vid polisens enhet för grova brott i region Stockholm syd till Aftonbladet.

Kvinnan går på tunnelbanan, röd linje mot Fruängen. De flesta går av mellan Slussen och Zinkensdamm enligt Aftonbladet. När hon vaknar, i Fruängen, så uppger hon att hennes huvud är på mannens lår. Samtidigt är hans bälte upplåst. Kvinnan menar att hon blivit utsatt för en våldtäkt.

Nu vill polisen höra hans version.

– Han har en ryggsäck på sig där det står ”Stadium” och en till symbol, som någon kanske känner igen. Och glasögonen som han bär är ganska speciella, säger Hans Strindlund till Aftonbladet.

Om du har har uppgifter om händelsen kan du ringa Efterlyst på 08-702 00 90 eller mejla [email protected]

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag