Man försökte släcka bilbrand – dog

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 20 aug 2019 2019-08-20
E-post 815

VÄSTERÅS En man som försökte släcka en bilbrand i Västerås i förra veckan blev så allvarligt skadad att han dog. Det rapporterar VLT som har fått dödsfallet bekräftat av en nära anhörig till mannen.

Vid tretiden under natten till onsdagen larmades polisen till Bessemergatan på Bäckby i Västerås med anledning av en bilbrand. På plats fann man att elden var släckt och att en man som försökt släcka branden med en brandsläckare behövde föras till sjukhus med ambulans.

Nu rapporterar VLT att mannen har dött av skador från branden och skriver att man har fått det bekräftat av en nära anhörig. Polisen har däremot inte kunnat bekräfta dödsfallet.

När Nyheter Idag talar med polisens presstalesperson Daniel Wikdahl säger han just att polisen inte vet om mannen har dött eller inte. Enligt deras system är han fortfarande vid liv, vilket kan bero på en eftersläpning i folkbokföringen. Sjukvården har inte heller informerat polisen om något dödsfall.

Enligt Daniel Wikdahl fördes mannen till sjukhus på grund av ett sjukdomsfall.

– Jag förstår att det är en anhörig till mannen som har skrivit i sociala medier om händelsen, och jag har ingen anledning att betvivla hennes uppgifter. Varför skulle man påstå något sådant om det inte är sant? Men myndigheten som sådan har inga uppgifter om hur det har gått för den här mannen, säger han.

Bäckby räknas av polisen som ett av Sveriges 60 så kallade utsatta områden. Bilbränder är vanligt förekommande i området och för första gången har nu en person mist livet i samband med bränderna.

Kommunstyrelsens ordförande i Västerås, Anders Teljebäck (S), kallar det inträffade ”förfärligt” i en kommentar till VLT. Han vill dock inte gå in på detaljer i det enskilda fallet utan pratar hellre om bilbränderna överlag.

– Ja, vi har en nedåtgående trend när det gäller bilbränder, förutom under de senaste veckorna. Men det är för tidigt att tala om hur det kommer att utvecklas. Det blir bara spekulationer. Det är polisens sak att utreda det som nu händer. Vi politiker får jobba långsiktigt, säger han.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag