Man försökte stjäla moped – fick stryk

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 2 jun 2021 2021-06-02
E-post 1162

GÖTEBORG Under natten till onsdagen fick polisen larm om att en man höll på att bli misshandlad av flera män. Det visade sig att offret för misshandeln hade försökt stjäla en moped – och blev stoppad av ägaren.

Klockan var 00.50 när polisen larmades om en pågående misshandel på Orustgatan i Göteborg. Enligt uppgifter till polisen hade en man blivit misshandlad av flera män, och någon av dem ska ha använt ett basebollträ.

När polisen kom till platsen fann de den misshandlade mannen. Han var vid medvetande och misstänktes ha fått en fraktur i armen.

Kvar på platsen var också en misstänkt gärningsman – övriga eventuella gärningsmän hade gett sig av.

Det visade sig att den misshandlade mannen hade försökt stjäla en moped men blivit avbruten av den andra mannen, som äger mopeden. Den förstnämnda är därför misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, och den andra för misshandel.

Polisens presstalesman Hans-Jörgen Ostler berättar att båda männen är i 45–50-årsåldern. Ingen av dem frihetsberövades.

– Naturligtvis finns det en gräns för vilket våld man får använda för att hindra en stöld. Sedan om den här misstänkta personen har gått över den gränsen, det får utredningen visa, säger Ostler.

Läs även: Makedonsk polisveteran öppnade eld mot misstänkt litauisk tjuv – i Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag