Man gick bärsärkagång på socialkontor – personalen flydde

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 22 mar 2020 2020-03-22
E-post 452

HÖGSBY En man misstänks ha gått till våldsam attack mot socialkontoret i Högsby i sydöstra Sverige på fredagen. Personalen fick ta till flykten i bilar.

P4 Kalmar rapporterar att en man i medelåldern misstänks för att ha slagit sönder individ- och familjeomsorgens kontor i Högsby på fredagseftermiddagen, och att ett tiotal ur personalen flydde därifrån i bilar.

Mannen hade sönder ett 30-tal rutor och gick även loss på inredningen.

– Vi har ingen fysisk skada på någon personal och det är jag otroligt tacksam för givetvis, säger socialutskottets ordförande Marcus Schön (M).

– Däremot mår de ju jättedåligt. De är rädda, de är skärrade i personalen. Det är givetvis fullständigt oacceptabelt att vi har klienter som beter sig på det här sättet.

Två personer greps på fredagen men släpptes senare samma dag. En man är fortfarande misstänkt för brott.

Ännu kan personalen inte återvända till sin arbetsplats då det saknas fönster. Väktare kommer att bevaka lokalen och kommunchefen har ställt in sin semester nästa vecka med anledning av händelsen.

– Att det har gått till sådana här ytterligheter där man i princip slår sönder ett helt kontor, det har vi aldrig varit i närheten av, säger Marcus Schön.

Läs även: Hovrätten fäller busschafför för påstådd bussläpning

Läs även: Zackrisson: Dags att frysa biståndet

Läs även: Teskedsorden: Finns ingen rasism mot vita i Sverige

Nu behöver vi din hjälp

I dag har vi några tusen prenumeranter och annonsintäkterna minskar. Vi är i ett väldigt tufft läge.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier.

Klicka på länken, det går snabbt och du gör en insats för oberoende journalistik.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag