Polis utsatt för mordförsök inatt – man som kastade sten och porslin på polisbil gripen

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 31 aug 2017 2017-08-31
E-post

STOCKHOLM En man greps natten till torsdagen misstänkt för mordförsök mot en polis i Årsta i södra Stockholm. Den gripne sitter just nu i förhör och polisen letar efter ytterligare en misstänkt förövare.

Det är vid halv fem-tiden som polisen larmas till Valla torg i Årsta sedan ett vittne slagit larm om ett misstänkt inbrott på en byggarbetsplats. När polisen kommer till platsen flyr två misstänkta gärningsmän från platsen varav en försvinner upp i en trappuppgång till ett höghus.

Plötsligt börjar föremål kastas ned mot polispatrullerna som befinner sig utanför huset.

– Den här personen kastar olika stenföremål och även misstänkt porslin mot polispatrullen. En bilruta går sönder på polisbilen och en hundförare är mycket nära att bli träffad, berättar polisens presstalesman Anders Bryngelsson för Nyheter Idag.

Polisen går in i höghuset och lyckas ta reda på vilken lägenhet som sakerna kastats ifrån.

– Man ser den här personen som påträffades när polisen anlände till platsen, förklarar Bryngelsson.

I lägenheten påträffas föremål som enligt Bryngelsson kan knytas till brottsplatsen. Personen, en man, grips misstänkt för mordförsök på polispatrullen. Mannen sitter när Nyheter Idag talar med polisen i polisförhör.

Den misstänkte uppges vara bosatt i den aktuella lägenheten där även fler personer är bosatta. Bryngelsson vill inte avslöja mannens ålder eller berätta om han är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen letar även efter den andre misstänkte inbrottstjuven.

Ingen kom till skada i samband med mordförsöket.

– Polisbilen blev skadad men det var ingen polis som skadades rent fysiskt. Det var knytnävsstora stenar som kastades och landade väldigt nära hundföraren. Hade vi haft otur hade de kunnat träffa väldigt olyckligt, säger Anders Bryngelsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag