Man häktad för våldtäkt på nattklubb – Greps på bar gärning

Foto: Wikimedia Commons
  • Torsdag 17 aug 2017 2017-08-17
E-post 461

MALMÖ Under natten till söndagen greps en 45-årig man, misstänkt för våldtäkt på en nattklubb. Mannen greps i direkt anslutning till övergreppet och sitter häktad i väntan på förundersökningen.

Klockan 03.10 under natten mot söndagen greps en 45-årig man för våldtäktsförsök på ett uteställe i Malmö. Mannen ska ha försökt våldta en kvinna mitt under nattklubbsvimmlet, det uppger Sydsvenskan.

Gärningsmannen och offret är inte bekanta med varandra sedan tidigare. 45-åringen kunde gripas direkt efter övergreppet och kommer sitta häktad i minst två veckor framöver.

– Jag menar att han annars riskerar att undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen eller fortsätta sin brottsliga verksamhet, säger åklagare Anna-Maria Bönner, till Sydsvenskan.

Enligt Stina Karlgrund, chef för Malmöpolisens familjevåldsrotel, är det vanligt med sexuella övergrepp inne på Malmös olika nattklubbar och krogar. Vad som gör detta fall uppseendeväckande, enligt Karlgrund, är att den misstänkta greps i direkt anslutning till brottet. Utredningen underlättas eftersom man direkt kan förhöra vittnen och dokumentera skador.

– Det svåra med de här brotten är ju att det i regel inte finns några vittnen. Då får man gå på kvinnans skador. Men i regel anmäler man inte samma dag. Istället tar man sig hem, duschar och tvättar kläderna, säger Stina Karlgrund, till Sydsvenskan.

Under 2017 har totalt 80 våldtäkter mot kvinnor över 18 år anmälts i Malmö, av de 80 fallen är 13 så kallade överfallsvåldtäkter, där en okänd gärningsman ger sig på en främmande kvinna utomhus.

– Ingen av de 13 anmälningarna har lett till åtal än, men i fyra fall har utredningen gått till åklagare eftersom vi har en misstänkt, säger Stina Karlgrund, till Sydsvenskan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag