Man häktad – misstänks för överfallsvåldtäkt i Stockholm

Den misstänkta gärningsmannen fångades på en övervakningskamera. Foto: Expressen
  • Måndag 15 okt 2018 2018-10-15
E-post 223

STOCKHOLM En man med invandrarbakgrund har häktats för en överfallsvåldtäkt i Stockholm. Enligt Expressen ska han ha våldtagit och rånat en kvinna samtidigt som han hotade henne med pistol.

Det var på morgonen den 25 september som en kvinna i 35-årsåldern överfölls av en man på en gångväg vid Årstafältet i Stockholm. Beväpnad med pistol släpade han in kvinnan i en skogsdunge och våldtog henne. Efteråt tog han med sig hennes mobiltelefon och bankkort och tog ut pengar vid en bankomat.

Den misstänkta gärningsmannen fångades på en butiks övervakningskamera efter att han hade tagit ut pengarna. Polisen gick ut med bilderna till allmänheten vilket ledde till att en man i 20-årsåldern nu har häktats. Enligt Expressen överlämnade han sig själv i fredags.

Under söndagen häktades mannen vid Södertörns tingsrätt och han är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt, grovt rån och bedrägeri (för att han tog ut pengar med kvinnans kort). Enligt kammaråklagare Lisa dos Santos finns det bland annat risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Nyheter Idag har begärt ut häktningsframställan som visar att mannen är svensk medborgare. Enligt Skatteverkets uppgifter är han andra generationens invandrare från Etiopien.

Läs även: Två misstänkta våldtäkter i Sörmland i helgen – ingen gripen

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag