Man i 50-årsåldern slagen och knivrånad i Göteborg

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 jul 2020 2020-07-17
E-post 1753

GÖTEBORG Under natten till fredagen rånades en man i 50-årsåldern av två beväpnade gärningsmän i Göteborg. Han säger sig ha känt igen förövarna.

Klockan var halv tre när polisen larmades till stadsdelen Utby i Göteborg. Där hade mannen i 50-årsåldern blivit rånad och slagen av två gärningsmän utan maskering. De ska ha varit beväpnade med en kniv och ett pistolliknande föremål.

– Han blir av med sin plånbok, klocka, lite pengar. Sedan får han ta emot ett antal slag i samband med det här, och det är riktat mot huvud och kropp, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Mannen tog sig sedan till sjukhus med nacksmärtor.

– Han har en magkänsla att han har sett de här personerna förut. Han kan inte riktigt förklara var och när och hur, men på något sätt ser de bekanta ut för honom. Det kommer vi självklart jobba vidare på under dagen.

Finns det något signalement på dem?

– Ja, men inget som jag kan delge här och nu, säger Fuxborg som ändå berättar att gärningsmännen uppges vara i 25–30-årsåldern och ha haft svarta jackor, den ene med militärbyxor.

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag