Man misstänks för misshandel av sin flickvän – Upptäcktes via en livesändning på Facebook

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 14 Nov 2017 2017-11-14
E-post 81

MALMÖ Under natten till tisdagen larmades polisen om en pågående misshandel i en lägenhet i Malmö. Misshandeln uppmärksammades via en livesändning på Facebook och en man är anhållen för vapenbrott och misshandel mot två kvinnor.

Genom en livesändning på Facebook larmades polisen som en man i 50-årsåldern som misstänks för att ha misshandlat sin flickvän. I livesändningen syntes mannen och en jämnårig kvinna vid honom som verkade vara medvetslös, uppger Sydsvenskan.

Under måndagskvällen fick polisen det första samtalet om misshandeln under midnatt. På filmen syntes en man och den medvetslösa kvinnan. Polisen uppger att, så vitt de vet, syns inget våld i livesändningen. Polisen stormade senare lägenheten och mannen är anhållen.

Polisen har uppgifter om att mannen har använt sig av någon form av vapen, de som ringde in och larmade ska även ha hjälpt polisen avsevärt gällande att identifiera lägenheten där våldsbrottet ägde rum.

Efter stormningen av lägenheten greps mannen misstänkt för misshandel och kvinnan fördes till sjukhus. Livesändningen ska inte ha startats av mannen utan av den misshandlade kvinnans dotter, som även uppger ska ha blivit misshandlad av mannen under kvällen.

— När vi såg att kvinnan började få hjärt- och lungräddning gick vi omedelbart in i bostaden och fann henne medvetslös, säger Mats Attin, inre befäl på Malmöpolisen, till Sydsvenskan.

När lägenheten söktes igenom hittades kraftiga luftvapen som polisen beslagtog. Senare under kvällen uppgav sjukhuset att den 50-åriga kvinnan inte är allvarligt skadad.

Mannen är nu anhållen misstänkt för brott mot vapenlagen, misshandel mot båda kvinnorna och olaga hot mot den yngre kvinnan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag