Man rånad och misshandlad i sitt hem

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 1 feb 2021 2021-02-01
E-post 145

PARTILLE På söndagskvällen upptäckte en man att ett gäng inbrottstjuvar tagit sig in i hans hem i Partille utanför Göteborg. Gärningsmännen slog honom med ett tillhygge och kom undan med hans halskedja.

Polisen larmades vid tiotiden på kvällen. Då hade tre okända personer tagit sig in i en villa på Carlsteins väg i Partille genom att krossa ett fönster.

Bostadsinnehavaren var dock hemma och rök ihop med inbrottstjuvarna. Gärningsmännen slog mannen med ett tillhygge och ryckte åt sig en halskedja från honom innan de stack därifrån.

– Med största sannolikhet har de haft en bil i närområdet, varför spåren bara upphör på en specifik plats, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen sökte efter inbrottstjuvarna med hund och helikopter, men förövarna lyckades komma undan. De lämnade dock efter sig några föremål som polisen har tagit i beslag och ska undersöka.

Gärningsmännen var maskerade och det finns inget signalement att lämna ut.

Mannen som blev slagen behövde inte uppsöka sjukhus.

Läs även: Flera dömda i lönegarantihärva – advokat möjliggjorde upprepade bedrägerier

Läs även: Trio åtalas för gruppvåldtäkt: ”Hållit en kniv mot hennes hals”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag