Man skjuten av polis i Stockholm – Sprang runt och hotade med pistolliknande föremål

Foto: Hasse Hall
  • Onsdag 21 feb 2018 2018-02-21
E-post 255

SVEDMYRA En man med ett pistolliknande föremål ska ha sprungit omkring och riktat sitt föremål mot folk på gatan i Svedmyra i södra Stockholm. När polisen anlände på plats riktade mannen sitt föremål mot dem och polisen öppnande verkanseld.

Under onsdagen den 21 februari anlände polisen till en adress i Svedmyra i södra Stockholm. Boende i området hade larmat polisen om att det gick runt en man med ett pistolliknande föremål och riktade den mot människor. När polisen anlände på platsen avlossades verkanseld mot mannen och han ligger nu på sjukhus.

Det var klockan 12.07 som polisen larmades till platsen. Enligt Expressen tros mannen ha gått in i en lägenhet när polisen anlände på plats för att sedan rikta sitt pistolliknande föremål mot polisen utomhus.

Tove Hägg på polisens Regionsledninscentral i Stockholm berättar för Nyheter Idag att mannen är förd till sjukhus och befinner sig i ett oklart skadeläge.

Mannen är i nuläget misstänkt för grovt olaga hot och det pistolliknande föremålet han hade ska ha varit en luftpistol, uppger Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag