Man utsattes för brutalt rån – flera passerade utan att ingripa

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 3 okt 2018 2018-10-03
E-post 638

BORLÄNGE En man i 55-årsåldern blev på tisdagskvällen överfallen, misshandlad och rånad av ett gäng på 7–8 unga män. Det skedde i stadsdelen Tjärna Ängar i Borlänge – ett av Sveriges 61 så kallade utsatta områden.

Klockan var 20.48 när larmet kom in till polisen. På en cykelbana bakom en Hemköp-butik i Tjärna Ängar hade en man blivit attackerad. Gärningsmännen omringade mannen, slog honom till marken och plockade på sig det han hade i fickorna, bland annat plånbok och nycklar.

Mannen säger till polisen att det passerade flera personer under överfallet utan att någon ingrep på något sätt. Polisen är angelägen att få kontakt med dessa personer för eventuella vittnesuppgifter, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Målsägande har sagt att gärningsmännen var unga, i 15–22-årsåldern, och mörkt klädda. Han har inte gett något mer signalement. Polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen.

– Det är inte första gången det sker i Tjärna Ängar, tyvärr. Inte heller av misstänkt unga gärningsmän. Vi har idéer om vilka som kan ha gjort det här och har spanat på olika tänkbara adresser utan att gripa någon, säger Stefan Dangardt.

Läs även: 16-åring åtalad för rån och tortyrmisshandel mot två pojkar i Malmö

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag