Man våldtogs i skogsdunge

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 mar 2018 2018-03-28
E-post 1804

UPPSALA En man i 20-årsåldern har anmält att han blev våldtagen utomhus under natten till onsdagen.

Gärningsmannen ska ha varit okänd för offret, som säger att han någon gång efter midnatt blev våldtagen i en skogsdunge i stadsdelen Sunnersta i Uppsala.

Polisen har säkrat en del spår på brottsplatsen. I nuläget vill man inte säga vad det är för spår, men man är intresserad av att komma i kontakt med vittnen. Polisen har också förhört mannen, som fick tas om hand på sjukhus.

– När vi har hört honom under natten har han berättat om själva händelsen, hur han har uppfattat att den har gått till. Han har också lämnat ett signalement på den här personen, så vi har något att utgå från när vi söker efter misstänkt gärningsman, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Nyheter Idag.

Men ni går inte ut med signalement till allmänheten?

– Nej, inte i nuläget. Det är alltid en bedömningsfråga – tjänar vi på att göra det eller riskerar vi att påverka vittnen? I nuläget har vi gjort bedömningen att vi håller de här signalementsuppgifterna för oss själva åtminstone ett tag till för att få in så många opåverkade vittnesmål som möjligt.

Hur ofta är det som man får in fall där det är en man som blivit våldtagen?

– Det förekommer, men jag kan inte svara på hur vanligt det är. Det händer då och då.

Läs även: Nya siffror från Brå: så mycket har det dödliga våldet och våldtäkterna ökat

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag