Margot Wallström i blåsväder efter uttalande om britternas Brexit: ”Kan inte förlåta dem för det”

Faksimil: Aljazeera
  • Onsdag 30 jan 2019 2019-01-30
E-post 1104

STOCKHOLM Utrikesminister Margot Wallström (S) tycker att Brexit är ett ”historiskt misstag” och att britterna dessutom skött det på ett dåligt sätt, uppger Politico. – Man ska inte utlova en folkomröstning om man inte förberett folk ordentligt, säger Wallström om Brexit.

Läs mer: Margot Wallström på åttondeplats – Wiesenthals antisemitlista för 2016 är här

Det var på en utrikespolitisk konferens i Helsingfors som Margot Wallström gick till attack mot Storbritannien. Den socialdemokratiska utrikesministern menar att hela EU kommer att lida för att Storbritannien beslutat sig för att lämna. Wallström var tydlig med vems felet var.

– Det här beror på ett dåligt politiskt ledarskap under en väldigt lång tid i Storbritannien. Det såg jag under alla mina år inom EU-kommissionen (Wallström var EU-kommissionär under två perioder)…(..) det var aldrig någon som försvarade det brittiska EU-medlemskapet.

Storbritannien beslutade sig för att lämna EU, Brexit, efter en folkomröstning. Margot Wallström varnade under konferensen för att använda sig av folkomröstningar.

– Man ska inte utlova en folkomröstning om man inte förberett folk ordentligt, sade Wallström.

Reaktionerna på Margot Wallströms uttalande har inte låtit vänta på sig.

Moderaternas EU-parlamentsledamot Christoffer Fjellner sågar Wallström på Twitter:

 

Fjellners partikamrat Henrik Sundström skriver på Facebook att Wallströms uttalanden är skäl nog för misstroendevotum.

 

Det är inte första gången som Margot Wallström ifrågasätts. Tidigare i höstas så attackerade hon Jordan B Peterson. Hon är även portad från officiella besök till Israel och blev för några år sedan uppsatt på Simon Wiesenthalcentrets antisemitlista.

Läs mer: Margot Wallström på åttondeplats – Wiesenthals antisemitlista för 2016 är här

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag