Maskerat gäng tog pengar och mobil utomhus – fortsatte rånet i hemmet

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 16 feb 2018 2018-02-16
E-post 116

UPPLANDS-BRO På onsdagskvällen rånades två personer i Upplands-Bro av ett knivbeväpnat gäng. Polisen är förtegen om detaljer i fallet men efterlyser vittnesuppgifter från allmänheten.

Det var på onsdagskvällen i centrala Upplands-Bro som en man rånades av fyra maskerade gärningsmän beväpnade med kniv. Mannen hade tagit ut pengar från en bankomat och gick sedan vid en fotbollsplan när de fyra rånarna hotade sig till hans mobiltelefon och pengar.

Därefter tvingade de mannen att ta sig till en bostad i stadsdelen Råby, där mannen och en annan person utsattes för fler brott. Polisen vill dock inte gå in på vad som hände i bostaden, eller ens om det andra brottsoffret var en man eller kvinna.

– Då är vi inne i detaljer som kan försena och försvåra utredningen, säger Towe Hägg på Stockholmspolisens mediecenter till Nyheter Idag.

Stockholmdirekt.se har dock fått fram fler detaljer om händelsen. Förövarna ska vara i åldern 16–18 år och rånade både det första och andra brottsoffret.

Polisen efterlyser vittnen

– Det här innefattar både människorov och rån. Det är väldigt grovt att först råna någon ute och sedan fortsätta in i någons bostad, säger Albin Näverberg vid polisen i Upplands-Bro och Järfälla till stockholmdirekt.se.

Polisen söker nu vittnen till händelsen.

– Brottsoffret var i Bro centrum någonstans mellan 18 och 20 på kvällen den 14 februari. Och sedan har rånet skett i närheten av en fotbollsplan. Så har man sett någonting som man nu sätter i samband med att man hör det här, då är vi angelägna om att komma i kontakt med dem, säger Towe Hägg.

Har man information att ge till polisen kan man ringa numret 114 14 eller använda polisens kontaktformulär på nätet.

Läs även: PLUS! Utländskt tonårsgäng rånade och misshandlade yngre pojkar – döms till ungdomsvård

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag