Hela denna artikel är en annons

Massageapparater som komplement till fysisk terapi

  • Tisdag 13 jun 2023 2023-06-13
E-post 0

Kiropraktik och naprapati används för att förebygga, behandla och rehabilitera smärtor och besvär som kopplas till individens rörelser.

Den som har ont i exempelvis nacke, axlar och rygg kan behandlas med kiropraktik och naprapati, en behandling som i regel sker manuellt, alltså med händerna. Även rådgivning och träning kan ingå i behandlingen.

Ett annat alternativ till manuell behandling med händerna är emellertid att skaffa en massageapparat.

Det kan vara aktuellt för den som inte har tid att uppsöka en kiropraktor eller en naprapat, eller för den som har besvär som inte är tillräckligt allvarliga för att få en remiss av sjukvården.

Det är inte ovanligt att fysiska terapeuter använder massageapparater för att behandla patienter. Men de flesta massageapparater är så pass enkla att använda att personer utan utbildning kan få ett gott resultat.

För den som har allvarliga medicinska problem med värk i kroppen är emellertid ett besök hos en legitimerad kiropraktor, naprapat eller annan fysisk terapeut att rekommendera i första hand.

 

Hela denna artikel är en annons

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag