Medelålders cyklist söks för våldtäktsförsök

Foto: Flickr
  • Onsdag 26 jun 2019 2019-06-26
E-post 73

UMEÅ En kvinna har anmält att hon utsattes för ett våldtäktsförsök under natten till onsdagen i Umeå. Polisen efterlyser tips från allmänheten men är knapphändig om förövarens signalement.

Vid 03.50-tiden fick polisen larmet om våldtäktsförsöket som ska ha skett vid en fastighet i området Väst i Umeå. Där ska en man på cykel ha kommit fram till en kvinna och ryckt i hennes kläder. Kvinnan lyckades dock ta sig undan.

Polisen har sökt efter mannen i området men inte hittat honom. Man är intresserad av iakttagelser från allmänheten men har få uppgifter att lämna ut om gärningsmannen. Det man säger är att mannen är i 40-50-årsåldern och färdades på cykel.

– Jag har inte läst anmälan utan det här är det som jag har fått till mig. Vi vill också inte bli alltför snäva, om vi säger så, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén.

Den som har sett något som kan vara av intresse för polisen kan ringa 114 14.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag