Mexikansk mördare massakrerade familj – sköts ihjäl av polisen

Gonzalo Lopez. Foto: Texas Department of Criminal Justice
  • Fredag 17 jun 2022 2022-06-17
E-post

TEXAS Den förrymde, mexikanske mördaren Gonzalo Lopez sköts i början av juni ihjäl efter att ha hamnat i en shootout med polisen. Händelsen avslutar en månadslång jakt där Lopez misstänks ha mördat en farfar och fyra av hans barnbarn.

Samma dag som han möte sitt blodiga öde blev Lopez misstänkt ha mördat familjen på deras ranch i Leon County, Texas. Ranchen låg i närheten av platsen där han lyckades fly från en fängelsebuss knappt en månad tidigare, rapporterar New York Times.

Enligt myndigheterna ska Lopez efter morden ha kört iväg med ett fordon – en Chevrolet Silverado – från deras hem. Senare på kvällen upptäckte ett antal poliser den efterlyste mördaren komma körande med bilen och lade sedermera ut en spikmatta på vägen.

Efter en kort biljakt kraschade Lopez in i ett träd, varpå han började skjuta mot polisen. Poliserna sköt emellertid tillbaka och lyckades till slut pricka Lopez som dog av skotten, medan poliserna klarade sig oskadda.

Det var den 12 maj som Lopez lyckades fly från en fängelsebuss och ta sig ut i det fria. Han satt då dömd för att bland annat ha mördat en man med en hacka.

Jakten på Lopez beskrivs av New York Times som en av de mest dramatiska i Texas historia.

Läs även: Slog halvt ihjäl sin farmor med brödkavel

Läs även: Gick på rejv – knivhöggs i ryggen av enhänt man

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag