Migrationsverkets konferens i Saudiarabien – så mycket kostade det

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild Migrationsverket
  • Onsdag 16 maj 2018 2018-05-16
E-post 451

SVERIGE Migrationsverket, tillsammans med personal från Utrikesdepartementet och Justitiedepartementet, var nyligen på konferens i Saudiarabien. Något som debattören Merit Wager avslöjade i sin blogg. Nu har Migrationsverket svarat på Nyheter Idags frågor om skälen till resan och hur mycket det kostade.

Konferensen hölls i Saudiarabiens huvudstad Riyadh på inbjudan av den svenska ambassaden och var en så kallad regional migrationskonferens. Något som har hållits i Mellanösternländer sedan 2014 enligt Migrationsverket.

”Det har bedömts som viktigt för samtliga berörda att konferenserna har roterande värdskap eftersom det ger en unik inblick i verksamheten och närhet till temat för konferensen. Migrationsverkets roll gällande de regionala migrationskonferenserna i Mellanöstern är att anordna konferensen och bidra med vår kunskap. I detta ingår att förbereda innehållet i konferensen, leda möten och workshops, med mera”, skriver Mardin Baban, presskommunikatör på Migrationsverket.

Samtliga elva deltagare från Sverige flög ekonomiklass.

Bli PLUS-medlem och läs en sammanställning av kostnaderna, hur mycket flygbiljetterna kostade, boendet och traktamentet.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag