Miljonkupp på Arlanda – inbrottstjuvar forcerade grind med lastbil

Foto: w:en:Brorsson/Wikipedia
  • Måndag 3 sep 2018 2018-09-03
E-post 168

Med en lastbil forcerade inbrottstjuvarna grinden till en lagerlokal inne på Arlanda flygplats område. Bytet blev en ansenlig mängd mobiltelefoner som förvarades inne i lokalen, något som Aftonbladet rapporterat om.

Vid tretiden natten mot måndag gjorde inbrottstjuvarna ett så kallat smash and grab-inbrott där en lastbil användes som murbräcka för att ta sig igenom grindarna till lagerlokalen. Tjuvarna försvann sedan i två personbilar och lämnade fotanglar efter sig för att försvåra polisens arbete.

Läs även: Fräck stöld mot Rickards Ica-butik

Det var inför både övervakningskameror och vittnen som inbrottstjuvarna fick med sig ett stort antal mobiltelefoner. Enligt källor till Aftonbladet uppskattas värdet på det stulna till cirka 6,5 miljoner kronor.

Flygplatsens väktare reagerade på larmet från inbrottet men kunde inte göra några gripanden innan inbrottstjuvarna lämnade platsen i sina flyktbilar.  Polisen är återhållsam med uppgifter kring inbrottet men Kjell Lindgren vid polisens ledningscentral uppger att man uppskattar att det rör sig om fem till åtta gärningsmän.

– Vi har signalement på gärningsmännen och nu jobbar vi med spårsäkring på brottsplatsen. Området är väl försett med övervakningskameror så vi kommer naturligtvis undersöka filmerna från dessa. Arlanda är dessutom en av Sveriges största arbetsplatser så det finns ett stort antal vittnen att förhöra om vilka iakttagelser de har gjort, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag