Minst nio illegala invandrare omkom i varm lastbil i USA

Polisen håller presskonferens. Foto: SAPD
Polisen håller presskonferens. Foto: SAPD
  • Måndag 24 jul 2017 2017-07-24
E-post 2

TEXAS Minst nio illegala invandrare från Latinamerika har omkommit i samband med att de smugglats in ombord en lastbil från Mexiko till USA, skriver AP.

Det var natten mellan lördagen och söndagen som det makabra fyndet gjordes på en Walmart­parkering i San Antonio i Texas. Instängda i en lastbils lastutrymme påträffades dussintals latinamerikanska migranter som lämnats åt sitt öde i sommarhettan.

Åtta av dem var döda och en nionde avled senare på sjukhus. Ytterligare sjutton var i mycket dåligt skick och vårdas nu på sjukhus med livshotande skador då de varit instängda i lastutrymmet utan vatten eller luftkonditionering i den extrema Texashettan.

– Det handlar om ett människosmugglings­brott ikväll, säger San Antonios polischef William McManus.

McManus berättar att det var en Walmartanställd som uppmärksammade den misstänkta lastbilen och gick för att kontrollera den. Han fick kontakt med en person som bad om vatten, gick och hämtade det och larmade samtidigt polisen.

Totalt påträffade polisen 39 personer i lastbilen, men man tror att det kan ha varit uppemot hundra instängda i den när den kom in i USA. De flesta tros ha tagit sig ur lastbilen och är nu på rymmen i USA tillsammans med de miljoner andra illegala latinamerikaner som redan vistas i landet.

Såväl polisens mordrotel som utvisnings­myndigheten Ice är involverade i och utreder ärendet. Lastbilens chaufför är gripen och utreds nu av federala myndigheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag