Misstänkt gruppvåldtäkt i Stockholm – flera anhållna

Genrebild.
  • Torsdag 8 aug 2019 2019-08-08
E-post 382

STOCKHOLM En kvinna misstänks ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt i Hässelby i västra Stockholm. Flera personer har anhållits.

Polisen larmades vid 1-tiden under natten till torsdagen om att en kvinna blivit våldtagen av flera personer i en lägenhet i stadsdelen Hässelby. Polisen grep flera misstänkta gärningspersoner som sedan anhölls av åklagare på morgonen.

I övrigt är polisen förtegen om ärendet. Man vill varken säga hur många som har anhållits eller hur gamla de är.

– Det är fler än en, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Varför kan du inte vara mer specifik?

– Med anledning av karaktären på ärendet och att det råder förundersökningssekretess.

Ola Österling beskriver samtliga inblandade som ”förhållandevis unga”. De anhållna är misstänkta för grov våldtäkt. På frågan om deras nationalitet hänvisar Ola Österling till förundersökningssekretessen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag